Nahajate se tukaj

Obvestilo odjemalcem električne energije

Spoštovani!

Obveščamo vas, kako ravnati v primeru, če bi vaš dobavitelj električne energije zaradi spremenjenih okoliščin na trgu z elektriko odpovedal pogodbo o dobavi elektrike zaradi razlogov, ki so nastali na strani izbranega dobavitelja.

V skrbi, da vsi odjemalci v Republiki Sloveniji v takšnih primerih ne bi ostali brez oskrbe z električno energijo, svetujemo, da v takšnem primeru nemudoma in takoj aktivno pristopijo k izbiri drugega dobavitelja elektrike in z njim sklenejo pogodbo.

V pomoč uporabnikom, ki izbirajo drugega  dobavitelja elektrike, je seznam dobaviteljev objavljen na spletni strani distribucijskega operaterja https://www.sodo.si/sl/za-odjemalce/seznam-dobaviteljev-elektricne-energije. V pomoč so tudi spletna orodja za primerjanje ponudb elektrike na strani Agencije za energijo https://www.agen-rs.si/primerjalnik.

Vsi  gospodinjski in mali poslovni odjemalci,  katerim bo izbran dobavitelj elektrike odpovedal pogodbo o dobavi elektrike, oziroma bodo prejeli obvestilo o odklopu v skladu s 151. členom Energetskega zakona, ki vsebuje tudi  informacije o možnosti izbire dobavitelja ter o možnostih zasilne oskrbe distribucijskega operaterja, lahko zahtevajo prehod na zasilno oskrbo, ki pa  je znatno dražja od tržno primerljivih cen elektrike. Cenik zasilne oskrbe je objavljen na https://www.sodo.si/ostali-ceniki/cenik-za-zasilno-oskrbo-z-elektricno-energijo

Za več informacij je našim uporabnikom na voljo brezplačna telefonska številka našega klicnega centra 080 34 32 (pon.–pet. 07:00 – 16:00).

Vaš Elektro Primorska