Donacija bolnišnici Nova Gorica

Donacija bolnišnici Nova Gorica

23. 11. 2021

Nova Gorica, 23. 11. 2021 – Družba Elektro Primorska je pomagala pri nakupu opreme za ambulantno histeroskopijo Ginekološko-porodniške službe Splošne bolnišnice dr. Franca Derganca Nova Gorica.

S pomočjo donacije v višini 25. 000 evrov so v bolnišnici pridobili sodobno opremo za ambulantno histeroskopijo. V Ginekološko-porodniški službi bolnišnice so se zato v novembru razveselili pomembne pridobitve za ženske v severno Primorski regiji. Histeroskopija je preiskava, pri kateri se z optičnim instrumentom neposredno ogleda kanal materničnega vratu in votlino maternice. Preiskava je indicirana pri številnih bolezenskih stanjih pri ženskah v rodni dobi, v povezavi z neplodnostjo in ponavljajočimi splavi, pa tudi pri ženskah po menopavzi.

Donacija družbe Elektro Primorska splošni bolnišnici Nova Gorica

Alenka Zavrtanik Čelan, dr. med., spec. ginekologije in porodništva, predstojnica Ginekološko-porodniške službe SB Nova Gorica je ob novi pridobitvi povedala: »Pridobili smo sodobno opremo za ambulantno histeroskopijo s katero si bomo lahko ne samo ogledali maternični vrat in votlino maternice, temveč z zelo tankimi inštrumenti bolezensko stanje in nepravilnosti hkrati tudi operativno pozdravili. Z enim posegom bomo pri naših pacientkah odkrili in odpravili vzroke za nepravilne in boleče menstrualne krvavitve, pravočasno bomo diagnosticirali rakavo obolenje maternične sluznice, odpravili bomo vzrok za neplodnost in ponavljajoče splave ter mladim ženskam omogočili normalno nosečnost. Z le nekaj milimetrov debelimi inštrumenti lahko preiskavo opravimo ambulantno. V tem primeru ni potrebna boleča razširitev kanala materničnega vratu in s tem splošna anestezija«.

V. d. direktorja Splošne bolnišnice Nova Gorica mag. Ernest Gortan je ob tej priložnosti dejal, da se v bolnišnici veselimo vsake donacije: »Za našo bolnišnico in družbo, še posebej v času epidemije COVID-19, nova oprema pomeni manjšo obremenitev zdravstvenega osebja, pacientkam pa sodobnejšo in prijaznejšo zdravstveno obravnavo, saj ne bodo potrebovale bivanja v bolnišnici in se bodo lahko takoj vrnile v domače okolje. Družbi Elektro Primorska se zahvaljujemo za donacijo, ki bo olajšala diagnostiko in zdravljenje pogostih bolezenskih sprememb pri ženskah v Goriški regiji«.

Uroš Blažica, predsednik uprave družbe Elektro Primorska je dejal, da je družbena odgovornost ena izmed temeljnih vrednot podjetja, ki že leta zagotavlja podporo različnim športnim, kulturnim in drugim organizacijam na območju kjer delujemo. Za letošnjo večjo donacijo za nakup medicinske opreme smo se odločili, ker v zadnjem času veliko slišimo o tem kako so ostali zdravstveni programi zaradi epidemije zapostavljeni in smo zato z veseljem prisluhnili potrebam Ginekološke porodniške službe največje zdravstvene ustanove v severno Primorski regiji.

Foto: Elektrokirurški pulzni generator in natančni, le nekaj milimetrov veliki inštrumenti, s katerimi se izvajajo posegi v votlini maternice

Foto: Elektrokirurški pulzni generator in natančni, le nekaj milimetrov veliki inštrumenti, s katerimi se izvajajo posegi v votlini maternice

Bodite obveščeni o izklopih

Na obveščanje o načrtovanih izklopih se lahko prijavi samo uporabnik omrežja na področju Elektro Primorska d.d.

Prijava