Alt

ePoslovanje

eRačun

Prispevajte tudi vi svoj košček k skrbi za okolje in postanite uporabnik eRačuna.

eRačun je elektronski račun, ki enakovredno nadomešča račun v papirnati obliki. Namesto klasičnega papirnatega računa, ki ga prejemate po navadni pošti, prejmete elektronski račun na vaš elektronski naslov ali v vašo spletno banko.

Na prejemanje eRačuna se lahko prijavite:

  • v spletni aplikaciji eStoritve, pri čemer prejmete račun na vaš elektronski naslov ali
  • v svoji spletni banki (če to omogoča), pri čemer prejmete račun po varni elektronski poti neposredno v vašo spletno banko.

Prednosti elektronskega računa:

– okolju prijazen način poslovanja,

– hitro in enostavno poravnavanje obveznosti le z nekaj enostavnimi kliki in brez zamudnega prepisovanja podatkov, saj se le-ti avtomatsko prikažejo v plačilnem nalogu (velja v primeru prejemanja elektronskega računa v spletno banko),-

– vedno dostopen in pregleden arhiv elektronskih računov.

Informacija za dobavitelje

Vsem zainteresiranim dobaviteljem, ki bi nam želeli pošiljati elektronske račune (xml) z njihovo vizualizacijo (pdf) sporočamo, da to lahko storijo, in sicer na naš elektronski naslov: fakture@elektro-primorska.si.

eStoritve

eStoritve so spletna aplikacija družbe Elektro Primorska, d.d. preko katere lahko dostopate samo do merilnih mest, za katera vam Elektro Primorska, d.d. izdaja račune za omrežnino in prispevke.

Aplikacija omogoča:

  • vpogled v podatke pogodbenega računa (plačnik, naslovnik, obdobje veljavnosti, način pošiljanja računa za omrežnino in prispevke),
  • pregled merilnih mest na pogodbenem računu,
  • vpogled v tehnične podatke merilnega mesta (številka, naziv in naslov merilnega mesta, tip števca, daljinsko čitanje (da/ne), mesec obračuna, frekvenca odbiranja, naziv distributerja, priključna moč, naziv trenutnega dobavitelja, številka soglasja za priključitev, vrsta tarife, način obračuna),
  • oddajo števčnega stanja za obračun (modul je namenjen odjemalcem z obračunom po predvideni porabi),
  • informativni obračun uporabe omrežja (izvede se na podlagi vnesenega števčnega stanja, ki se v bazo podatkov ne zabeleži),
  • pregled izstavljenih računov in prejetih plačil (za tekoče obdobje s saldom in za zadnji dve leti),
  • pregled porabe za izbrano leto,
  • prijavo na prejemanje elektronskega računa za omrežnino in prispevke na elektronski naslov.

Pred prvo prijavo v sistem se je treba registrirati, kar storite preko elektronske povezave:

https://ep-eracun.informatika.si/eRacun_4.0/registracija.jsf

Pri registraciji izpolnite vsa polja z zahtevanimi podatki. Uporabniško ime si izberete poljubno. Podatke o številki računa in številki pogodbenega računa najdete desno zgoraj v glavi prejetega računa za omrežnino in prispevke. Po uspešni registraciji boste po elektronski pošti prejeli geslo, ki ga lahko kadarkoli spremenite. Z izbranim uporabniškim imenom in prejetim geslom se lahko prijavite v sistem.

Za delovanje aplikacije morajo biti v spletnem brskalniku omogočeni “piškotki” (cookies).

Za morebitna vprašanja ali pomoč pri uporabi spletne aplikacije eStoritve nas lahko pokličete na telefonsko številko 080 3432 ali nam pišete na info@elektro-primorska.si.

Bodite obveščeni o izklopih

Na obveščanje o načrtovanih izklopih se lahko prijavi samo uporabnik omrežja na področju Elektro Primorska d.d.

Prijava