Večina težav na omrežju odpravljena

Večina težav na omrežju odpravljena

23. 1. 2023

Informacije o prekinitvah dobave električne energije na napravah distribucijskega elektroenergetskega sistema Elektra Primorska. Zaradi vetra je danes zjutraj prihajalo do okvar električnega omrežja in posledično do prekinitev dobave električne energije na nekaterih mestih distribucijskega področja Elektra Primorska.

Informacije o prekinitvah dobave električne energije na napravah distribucijskega elektroenergetskega sistema Elektra Primorska.

Informacije o prekinitvah dobave električne energije na napravah distribucijskega elektroenergetskega sistema Elektra Primorska.

Zaradi močnega vetra prihaja do okvar električnega omrežja in posledično do prekinitev dobave električne energije na nekaterih mestih distribucijskega področja Elektra Primorska.

Ob 16.00 uri:

Večino okvar na omrežju smo odpravili in vzpostavili normalno napajanje z električno energijo, ponekod pa smo začasno namestili agregate. Trenutno je na Kanalskem še 20 odjemalcev brez električne energije, tekom dneva bomo tudi njim zagotovili normalno oskrbo z električno energijo pa tudi ne predvidevamo več novih težav, saj se veter umirja.

Ob 13.00 uri:

Trenutno je zopet povečano število odjemalcev brez električne energije zaradi novega izpada na Ajdovskem (Lokavec), ostaja Kanal, Ilirska Bistrica in Dekani. Skupaj 1182 odjemalcev.

Ob 12.00 uri:

Trenutno je še 400 odjemalcev brez električne energije v krajih Kanal, Dekani, Ilirska Bistrica in Ajdovščina (Erzelj).

 

———————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Ob 11.00 uri:

Trenutno je brez električne energije 1200 odjemalcev električne energije in 50 transformatorskih postaj in sicer na Goriškem, Kanalskem, Postojnskem ter v krajih Ilirska Bistrica in Dekani.

Večinoma gre za podrta drevesa na daljnovodih in potrgane žice zaradi vetra.

Vse razpoložljive ekipe Elektra Primorska so na terenu in se trudijo, da bi čim prej vsem odjemalcem zagotovili normalno oskrbo z električno energijo.

Napake se pojavljajo in odpravljajo sproti in bodo dokončno sanirane tekom dneva.

 

 

 

 

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Ob 8.00 uri:

Zaradi vetra je danes zjutraj prihajalo do okvar električnega omrežja in posledično do prekinitev dobave električne energije na nekaterih mestih distribucijskega področja Elektra Primorska.

Na Tolminskem je brez električne energije 50, na Postojnskem 250, na Pivškem 170 odjemalcev.

Brez električne energije je tudi 90 odjemalcev v Stari Gori na Goriškem ter 300 odjemalcev na Kanalskem (Lig).

 

Bodite obveščeni o izklopih

Na obveščanje o načrtovanih izklopih se lahko prijavi samo uporabnik omrežja na področju Elektro Primorska d.d.

Prijava