4. strateška konferenca elektrodistribucij v ospredje postavila elektrifikacijo za leto 2050

4. strateška konferenca elektrodistribucij v ospredje postavila elektrifikacijo za leto 2050

6. 4. 2018

Ljubljana, 5. april 2018 - Predstavniki petih slovenskih distribucijskih podjetij so na letošnji strateški konferenci z naslovom Elektrifikacija za leto 2050 v središče postavili vpliv naraščajočega števila uporabnikov električne energije in večanja njene porabe na delovanje distribucijskega sistema ter posledično izzive, ki jih v bližnji prihodnosti prinašajo digitalizacija, dekarbonizacija ogrevanja, e-mobilnost in integracija obnovljivih virov v omrežje. V razpravah so izpostavili pomembno vlogo distribucije v odnosu do končnega uporabnika, kot tudi dejstvo, da bodo lahko v prihodnje le robustna omrežja končnim uporabnikom zagotavljala zanesljivo oskrbo.

Udeležence konference sta nagovorila predsednik Državnega zbora dr. Milan Brglez in minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič. Članica uprave SDH, mag. Nada Drobne Popovič je izpostavila dobro delovanje elektrodistribucijskih podjetij in izkazala zavedanje upravljalca, da lahko z ustrezno dividendno politiko pripomore k dekarbonizaciji v smislu povečanja investicij. Mag. Duška Godina, direktorica Agencije za energijo je izpostavila vlogo aktivnega uporabnika in dinamičnega tarifiranja, katerih vloga bo ustrezno prepoznana pri ključnih dokumentih, ki regulirajo dejavnost elektrodistribucij. Konferenca je letos imela tudi mednarodno udeležbo. Predstavnik hrvaškega podjetja HEP ODS, mag. Davor Sokač je predstavil organizacijo in smer prihodnjega razvoja, izkazalo se je, da se srečujejo pred podobnimi izzivi, kot se srečujemo slovenski elektrodistributerji.

Podrobnejše informacije o dogodku s povezavami do predstavitev je na voljo na spletni strani gospodarskega združenja GIZ DEE, na naslednji povezavi.

Na sliki: Uroš Blažica, mag. Boris Kupec, mag. Boris Sovič, dr. Milan Brglez, mag. Andrej Ribič in mag. Bojan Luskovec.

Bodite obveščeni o izklopih

Na obveščanje o načrtovanih izklopih se lahko prijavi samo uporabnik omrežja na področju Elektro Primorska d.d.

Prijava