Srebrno priznanje za inovacijo

Srebrno priznanje za inovacijo

22. 9. 2021

Nova Gorica, 20. 9. 2021 - Severno Primorska gospodarska zbornica Nova Gorica je podelila priznanja najboljšim inovatorjem v regiji.

Družba Elektro Primorska je v sodelovanju z Grid Instruments d.o.o. prejela srebrno priznanje za inovacijo za MERILNI SISTEM ZA ENOLIČNO IDENTIFIKACIJO FAZ V DISTRIBUCIJSKEM OMREŽJU.

Elektro Primorska prejela srebrno priznanje za inovacijo severno primorske gospodarske zbornice

Družba Elektro Primorska je v sodelovanju z Grid Instruments d.o.o. prejela srebrno priznanje za inovacijo za MERILNI SISTEM ZA ENOLIČNO IDENTIFIKACIJO FAZ V DISTRIBUCIJSKEM OMREŽJU. Razviti sistem predstavlja nov pristop ugotavljanja enolične identifikacije faz v distribucijskem omrežju z uporabo merilnikov kazalcev napetosti. Poleg učinkovitejšega vzdrževanja in hitrejše vzpostavitve rezervnih stanj uporaba sistema distribucijskim elektro operaterjem omogoča obvladovanje nesimetrij v nizkonapetostnem omrežju in posredno večjo izkoriščenost omrežja v smislu spodbujanja zelenega prehoda (priključevanje polnilnic, obvladovanje polnjenja vozil, priključevanje OVE in toplotnih črpalk).

Za prejeto nagrado čestitamo projektni skupini za razvoj merilnega sistema identifikacijskih faz v podjetju Elektro Primorska.

Foto: Mateja Pelikan
Foto: Mateja Pelikan

Bodite obveščeni o izklopih

Na obveščanje o načrtovanih izklopih se lahko prijavi samo uporabnik omrežja na področju Elektro Primorska d.d.

Prijava