Neurje s točo povzročilo številne okvare na omrežju

Neurje s točo povzročilo številne okvare na omrežju

25. 7. 2023

Informacije o prekinitvah dobave električne energije na napravah distribucijskega elektroenergetskega sistema Elektra Primorska

Zaradi močnega neurja včeraj in danes prihaja do okvar električnega omrežja in posledično do prekinitev dobave električne energije na nekaterih mestih distribucijskega področja Elektra Primorska.

Stanje ob 15.00 uri

Trenutno je brez električne energije še 1521 odjemalcev na Tolminskem (Kneške Ravne, Trebuša), Kanalskem (Lig, Kambreško, Kanalski vrh, Levpa, Kal nad Kanalom), Goriška Brda (Vedrijan, Krasno, Vrhovlje) in na Goriškem (Čepovan, Lokovec).

Ekipe so na terenu in se trudijo vzpostaviti normalno stanje. Napake bomo poskušali odpraviti do večera, kjer nam ne bo uspelo, bomo z delom nadaljevali zgodaj zjutraj.

_______________________________________________________________________________________________________________________________

Stanje ob 11.00 uri

Trenutno je brez električne energije 3200 odjemalcev največ na Tolminskem (Trebuša, Oblakov vrh, Šentviška planota, Ponikve, Kneške Ravne, Podmelec, Slap ob Idrijci), Cerkljanskem (Šebrelje in Travnik), Idrijskem (Srednja in Gorenja Kanomlja, Idrijske Krnice), Kobariško (Livek), na Kanalskem (Lig, Kambreško, Kanalski vrh, Levpa, Mrzlek, Plave, Goriška Brda (Vrhovlje), Čepovan, Lokovec.

Od včeraj še odpravljamo težave na Postojnskem (Studeno). Brez elektrike so še odjemalci na daljnovodu Črni Vrh- Lome in Trebižani, Gornja Branica.

Večina poškodb je nastala na nadzemnih vodih, kjer je zaradi orkanskega vetra prihajalo do pretrgov vodnikov in rušenja drogov. Ekipe so na terenu in se trudijo vzpostaviti normalno stanje, vendar delo otežujejo nevihte.

 

_______________________________________________________________________________________________________________________________

Stanje ob 8.00 uri

Trenutno je brez električne energije 5000 odjemalcev največ na Tolminskem (Trebuša, Šentviška planota, Kneža, Čiginj, Volče, Lom), Kobariško (Breginj, Livek), Cerkljansko, na Kanalskem, Goriška Brda, Čepovan.

Od včeraj še odpravljamo težave na Postojnskem (Studeno) in Sežanskem. Brez elektrike so še v vasi Goče na Vipavskem in odjemalci na daljnovodu Črni Vrh- Lome.

Večinoma gre za podrta drevesa na daljnovodih in potrgane žice. Ekipe so na terenu in se trudijo vzpostaviti normalno stanje, vendar delo otežuje trenutna nevihta.

Uporabnike omrežja prosimo za razumevanje.

Bodite obveščeni o izklopih

Na obveščanje o načrtovanih izklopih se lahko prijavi samo uporabnik omrežja na področju Elektro Primorska d.d.

Prijava