Partnerji mednarodnega projekta Edison

Partnerji mednarodnega projekta Edison

17. 7. 2017

Družba Elektro Primorska je s podpisom Zaveze o sodelovanju skupaj s številnimi uglednimi partnerji pristopila k mednarodnemu mobilnostnemu projektu Edison – Eco Driving Innovative SOlutions and Networking.

41 strateških partnerjev, podjetij, raziskovalnih institucij in občin si bo prizadevalo Slovenijo pozicionirati  kot referenčno državo zelene mobilnosti v Evropi in na svetu. Konzorcij partnerjev bo deloval na različnih področjih, a vse aktivnosti bodo usmerjene k skupnemu cilju – narediti zeleno mobilnost prijazno in dostopno za uporabnika. Partnerji v projektu bodo z demonstracijskimi projekti spremenili Slovenijo v naravni laboratorij zelene mobilnosti in vzorčni poligon za testiranje inovativnih zelenih tehnologij. Projekt Edison neposredno odgovarja na ključne strateške izzive in usmeritve EU za zagotavljanje njene bodoče konkurenčnosti ‐ uvaja zeleni promet, podprt z obnovljivimi viri energije in preko pametnih digitalnih aplikacij združuje različne oblike zelenih prevoznih sredstev.

Projekt ima podporo slovenske vlade in je skladen s ključnimi strateškimi usmeritvami EU, saj je usmerjen v razvoj novih tehnologij, izdelkov in storitev, ki omogočajo zeleno mobilnost.

Več informacij o projektu najdete na tej povezavi.

Bodite obveščeni o izklopih

Na obveščanje o načrtovanih izklopih se lahko prijavi samo uporabnik omrežja na področju Elektro Primorska d.d.

Prijava