Zaradi sneženja motena oskrba z elektriko

Zaradi sneženja motena oskrba z elektriko

29. 12. 2020

Odpravljene vse okvare na omrežju.

Odpravljene vse okvare na omrežju.

Ob 17.00 uri je naši ekipi uspelo odpraviti tudi napako na transformatorski postaji Zarščina.

_________________________________________________________

Odpravljena je večina okvar na omrežju.

Ob 15.30 je bila odpravljena okvara na daljnovodu odcep Rut.

Na Goriškem na območju Liga nad Kanalom ostaja brez napetosti transformatorska postaja Zarščina (10 odjemalcev). V kolikor odprava napake do noči ne bo mogoča, bomo namestili agregat.

_________________________________________________________

Ob 13:30 uri je bila odpravljena okvara na daljnovodu Podprvič (vse transformatorske postaje na območju so priklopljene).

Ob 14:00 uri je bila odpravljena okvara na daljnovodu Podbrdo – Petrovo brdo (vse transformatorske postaje na območju Podbrda so priklopljene).

Ob 13:56 se je pojavila okvara na daljnovodu odcep Rut. Trenutno je brez napajanja 5 transformatorskih postaj (122 odjemalcev). Vzroka okvare še ne poznamo.

Na Goriškem je na območju Liga nad Kanalom brez elektrike Britof, Markiči, Debenje, skupaj 68 odjemalcev. Prvotna okvara je bila sanirana ob 13.00 uri. Kmalu po 14.00 uri se je pojavila nova okvara, ki bo sanirana predvidoma do 15.00 ure.

__________________________________________________________

Daljnovod Podbrdo je v okvari (od Hudajužne naprej) od včeraj popoldne. Monterji so prenehali z reševanjem defekta včeraj zvečer, nadaljuje se danes z vsemi ekipami (okvara na treh mestih). Brez elektrike je bilo 21 transformatorskih postaj (TP) oz. 482 odjemalcev. Defekt smo ob 9.00 uri delno odpravili – elektrika je do TP Kustrle (bencinski servis Podbrdo). Brez elektrike je bilo 9 TP (320 odjemalcev).

Pred 12.00 uro je bila odpravljena še ena okvara in kraj Podbrdo ima sedaj normalno oskrbo z električno energijo, na tem koncu ostaja še 100 odjemalcev brez elektrike. Predvidoma bo okvara v celoti odpravljena danes do 15:00 ure.

Daljnovod Podprvič (nadzorništvo Cerkno) je tudi v okvari (sneta žica iz izolatorja), izvedli smo prenapajanje iz Elektra Gorenjska, ločili okvarjen del, tako da ni noben odjemalec brez elektrike. Okvara bo predvidoma sanirana danes do 15:00 ure.

Na Goriškem je na območju Liga nad Kanalom brez elektrike Britof, Markiči, Debenje, skupaj 68 odjemalcev. Ekipe so na delu in napako odpravljajo. Okvara bo sanirana predvidoma do 13.00 ure.

Bodite obveščeni o izklopih

Na obveščanje o načrtovanih izklopih se lahko prijavi samo uporabnik omrežja na področju Elektro Primorska d.d.

Prijava